Wanneer u betrokken raakt in een scheiding, staat u voor de keuze om dit als (ex)partners gezamenlijk af te handelen of er een derde partij in de vorm van een echtscheidingsadvocaat bij te betrekken. Deze helpt u om het proces in goede banen te leiden, de belangen van de betrokkenen te vertegenwoordigen en samen met u door het papierwerk heen te gaan. Indien nodig werkt Van der Loeff daarbij samen met andere deskundigen zoals coaches, financiële en fiscale experts en kindbehartigers.

Wat doet een scheidingsadvocaat?

Als echtscheidingsadvocaat kan ik u begeleiden en adviseren bij de verschillende stappen in het proces, zoals het opstellen een ouderschapsplan en omgangsregeling, het vaststellen van kinder- en/of partneralimentatie en de verdeling van bezittingen. Indien er verschillen van mening zijn, kan dat ook door middel van mediation. Als er sprake is van een conflict waarover de rechter een beslissing moet nemen, kan ik één van beide partners bijstaan in een procedure.

Mediation als een oplossing voor echtscheiding

Mediation is een manier om echtscheidingen buiten de rechtbank te regelen. Het is een proces waarbij beide partijen hun mening kunnen uiten en hun verschillen kunnen oplossen, in plaats van dat een rechter de beslissing neemt. Het voordeel van mediation is dat u de regelingen kunt vaststellen die het beste bij uw behoeften aansluiten en dat u samen zelf de uiteindelijke beslissing neemt.

Wat houdt de procedure van een echtscheiding in?

Een procedure begint altijd met een verzoek tot scheiding en eindigt met het inschrijven van de echtscheiding bij de gemeente. Indien er onenigheden zijn over bijvoorbeeld het ouderschapsplan, de omgangsregeling, kinder- en/of partneralimentatie of de verdeling van bezittingen, zal de rechter een beslissing nemen. Als echtscheidingsadvocaat ondersteun ik u gedurende dat hele proces.

De kosten van een scheidingsadvocaat

De kosten van een scheidingsadvocaat zijn, uiteraard, afhankelijk van de aard van de zaak. De tarieven die Van der Loeff hanteert, kunt u vinden op de website.

Meer weten over ons? Neem dan contact op.

Als u wilt weten hoe Van der Loeff u kan bijstaan bij uw scheiding, neem dan contact via het contactformulier. Schroom niet om een vrijblijvend gesprek op kantoor of simpelweg informatie aan te vragen. Van der Loeff staat voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst