Als de ingrijpende beslissing om te scheiden eenmaal genomen is, breekt er een periode van financiële en emotionele onzekerheid aan. U moet in overleg met uw partner uw gezamenlijke bezittingen verdelen, afspraken maken over de woning, het betalen van alimentatie en als u minderjarige kinderen heeft, de verzorging van uw kind(eren).

De toegevoegde waarde van een advocaat bij scheiding

Scheiden zonder ruzie kán, als u de handen ineen te slaat en u laat begeleiden door een advocaat of mediator. Deze kijkt objectief naar uw situatie, adviseert bij de stappen die u moet nemen en streeft naar het regelen van een scheiding in goed overleg door de belangen van beide partijen in overweging te nemen.

Ook als u in goed overleg heeft besloten te gaan scheiden, wil dat niet zeggen dat u daarna ook overal samen uit kunt komen. Als er onenigheden tussen u en uw partner ontstaan, kan er ook gekozen worden voor mediation. De mediator begeleidt de gesprekken en helpt u bij het maken van zakelijke afspraken zonder een kant te kiezen. U zult dan compromissen moeten sluiten en een middenweg moeten vinden in de belangen die u en uw ex-partner hebben.

Echtscheidingsprocedure

Komt u er samen in gesprek niet uit en ontstaat er een conflict? Van der Loeff treedt ook op als echtscheidingsadvocaat en procedeert indien nodig daadkrachtig.

Meer weten? Neem dan contact op!

De eerste stap die u moet nemen is het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank. Vanaf dat moment kan Van der Loeff u hulp bieden en gedurende het hele proces begeleiden. U kunt contact opnemen door middel van hetcontactformulier. Van der Loeff staat graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst

Neem gerust contact op.
Ik sta u graag te woord.