Bent u op zoek naar een familierecht advocaat of mediator? Van der Loeff is specialist op het gebied van familierecht en erfrecht. Familierecht omvat meer dan een verbreking van een relatie, alimentatie of echtscheiding, en heeft ook betrekking op de volgende onderwerpen: 

  • Afstamming en gezag; 
  • Afwikkeling van huwelijkse voorwaarden; 
  • Boedelscheidingen; 
  • Zorgregeling, omgang en ouderschapsplan. 

Daarnaast vormt erfrecht een apart onderdeel van het familierecht; ook hierin is Van der Loeff gespecialiseerd.

Wat is familierecht? 

Familierecht richt zich op familiebetrekkingen, zoals onder andere echtscheidingen, huwelijk en erfenissen. Voor bepaalde zaken is het verplicht om een advocaat in te schakelen. Een familierecht advocaat is hierin gespecialiseerd en kan u daar dan ook het beste in bijstaan.

Familierecht advocaat

In veel facetten van het leven speelt familierecht een rol, zoals bij geboorte en overlijden, bij huwelijk en scheiding, bij omgang met kinderen en verantwoordelijkheid voor dementerende ouders. Al deze zaken gaan vaak met veel emoties gepaard. Daarbij is goede begeleiding en deskundig advies van belang. Een familierecht advocaat of mediator staat los van deze emoties en kan u goed ondersteunen en adviseren om de juiste keuzes te maken. Bij een scheiding hecht ik ook grote waarde aan het centraal stellen van het kind. Het belang van kinderen staat voorop. Kinderen hebben altijd recht op beide ouders. Maar beide ouders hebben ook recht op goed contact met hun kinderen.

Wanneer heeft u een familierecht advocaat nodig? 

Bij een echtscheiding moet de scheiding altijd bij de rechtbank aangevraagd worden. Ik kan één van beide partijen bij dat proces begeleiden als familierecht advocaat, maar er kan ook gekozen worden voor mediation. In dat geval hebben jullie samen een gezamenlijke advocaat. Nadat jullie in gesprekken onder mijn leiding overeenstemming hebben bereikt, dien ik een gemeenschappelijk verzoek in bij de rechtbank.

Heeft u bepaalde vragen over familierecht, bent u op zoek naar een mediator of familierecht advocaat? Ik help u graag als mediator of advocaat binnen familierechtelijke kwesties.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst

Neem gerust contact op.
Ik sta u graag te woord.