Bij een (echt)scheiding zijn ouders met minderjarige kinderen verplicht een ouderschapsplan te maken. Goede communicatie tussen beide partijen is van essentieel belang om emotionele schade bij uw kinderen te voorkomen. Kinderen hebben namelijk niet zozeer last van de scheiding op zich, maar wel van de soms felle psychologische strijd die hun ouders kunnen voeren.

Ouderschapsplan

Het ouderschapsplan wordt met zorg en aandacht opgesteld en houdt rekening met de behoeften van ieder kind – voor nu en voor de toekomst. Het gaat dan onder meer over de woonplaats, de verdeling van de zorg en wie welke kosten draagt. Ook kan het ouderschapsplan afspraken bevatten over andere zaken die belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld het halen en brengen, en zaken rond de school. Elk ouderschapsplan is maatwerk en wordt in overleg gemaakt.

Als familierecht advocaat sta ik u deskundig bij in het opstellen van een ouderschapsplan waar u beiden goed mee uit de voeten kunt, en dat u én de kinderen houvast en structuur geeft. Ook voor andere kwesties met betrekking tot familierecht kunt u contact opnemen met mij als echtscheidingsadvocaat.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst