Een kwestie met betrekking tot nalatenschap is in veel gevallen erg lastig. De overledene heeft soms geen of een onduidelijk testament opgemaakt. Dit kan leiden tot onenigheid leiden binnen de familie. Dit is uiteraard het laatste wat u wilt. Wanneer u in het verwerkingsproces zit wilt u niet ook nog eens in een conflict terechtkomen. Om dit te voorkomen kunt u Van der Loeff inschakelen. Wij zijn gespecialiseerd in zaken met betrekking tot nalatenschap en erfrecht. Wij bieden inzicht en zorgen ervoor dat nalatenschap op professionele wijze wordt afgewikkeld.

Conflict bij verdeling van nalatenschap

Wanneer het aankomt op de verdeling van nalatenschap kunnen zich diverse problemen voordoen. Bij het bestaan van een testament wordt deze altijd in acht genomen en heeft deze de prioriteit boven het belang van de erfgenamen. De rollen kunnen echter omgedraaid worden op het moment dat de erflater een executeur aanwijst die deze taak op zich neemt. Dit kan op zijn beurt oneerlijk gevonden worden. Enkele andere problemen die zich voor kunnen doen zijn het vastlopen van de afwikkeling, onenigheid over vruchtgebruik, geen uitkering van het kindsdeel en dementie bij het opstellen van het testament. Tenslotte zijn er problemen die voort kunnen vloeien uit een internationale erfrechtzaak.

Meer schulden dan bezittingen, wat te doen?

U kunt ervoor kiezen om een nalatenschap advocaat in te schakelen in het geval van een conflict. Onze specialisten weten precies hoe zij in dergelijke situaties moeten handelen.

Tevens kan het voorkomen dat de erflater meer schulden dan bezittingen heeft. In dit geval kunt u kiezen voor beneficiair nalatenschap, soms beter bekend als een vereffening. Dit houdt in dat de erfgenamen de nalatenschap accepteren onder de voorwaarde dat er een boedelbeschrijving opgesteld wordt. Wanneer er meer schulden dan bezittingen zijn is het voordeel van een zogenoemde vereffening dat u hiervoor niet privé aansprakelijk bent. Mocht er uiteindelijk toch sprake zijn van een overschot aan bezittingen? Dan heeft u hier met de andere erfgenamen recht op.

Meer informatie over nalatenschap? Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie over nalatenschap of heeft u vragen met betrekking tot onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen door middel van het contactformulier. Wij zullen u zo spoedig mogelijk van een reactie voorzien.

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Neem gerust contact op.
Wij staan u graag te woord.