Kwesties met betrekking tot een nalatenschap zijn vaak lastig. De overledene heeft soms geen, of een onduidelijk, testament opgemaakt. Dit kan tot onenigheid leiden binnen de familie. Dat is uiteraard het laatste wat u wilt – als u in het verwerkingsproces zit, wilt u niet ook nog eens in een conflict terechtkomen. Op zo’n moment kan een nalatenschap advocaat als externe deskundige een oplossing bieden. Van der Loeff is gespecialiseerd in zaken die betrekking hebben op erfrecht en kan ervoor zorgen dat de nalatenschap op professionele wijze wordt afgewikkeld.

Problemen bij de verdeling van een nalatenschap

Wanneer het aankomt op de verdeling van de nalatenschap, kunnen zich verschillende problemen voordoen. Als er een testament is, wordt dit altijd als uitgangspunt genomen. Maar het kan ook zijn dat de erflater een executeur heeft aangewezen die niet acceptabel is voor (een of meer van) de erfgenamen. Het kan ook zijn dat de afwikkeling vastloopt, of er is onenigheid over vruchtgebruik, de uitkering van het kindsdeel of er was dementie bij het opstellen van het testament. Tenslotte zijn er problemen die voort kunnen vloeien uit een internationale erfrechtzaak. In al deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een nalatenschap advocaat in te schakelen.

Schulden en beneficiair nalatenschap

Het kan ook voorkomen dat de erflater meer schulden dan bezittingen heeft. In dat geval kunt u kiezen voor een zogenaamd beneficiair nalatenschap. Dit houdt in dat de erfgenamen de nalatenschap accepteren onder de voorwaarde dat er een boedelbeschrijving opgesteld wordt. Wanneer u beneficiair aanvaardt, is het voordeel dat u niet aansprakelijk bent voor de schulden van de erflater. Mocht er uiteindelijk toch sprake zijn van een overschot aan bezittingen? Dan heeft u hier met de andere erfgenamen recht op.

Meer informatie over nalatenschap? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over een nalatenschap of erfenis? Neem dan gerust contact op met Van der Loeff familierecht en erfrecht door middel van het contactformulier. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

 

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst