Heeft u met uw partner besloten om een scheiding aan te vragen? Het maken van dit besluit is al niet makkelijk, laat staan hetgeen dat er nog bij komt kijken. Voordat de scheiding definitief is moet u namelijk in overleg met uw partner overeenkomen over zaken zoals alimentatieeen ouderschapsplan en dergelijke. Beide heeft u verschillende belangen en zult u compromissen moeten sluiten om zo een middenweg te kunnen vinden. Van der Loeff Familierecht biedt u hulp met scheiden door zowel de rol van mediator als echtscheidingsadvocaat op zich te nemen en streeft ernaar om uw echtscheiding in goed overleg te regelen. 

Hulp voor kind bij scheiding 

Niet alleen voor u maar bovenal voor uw kind zijn de effecten van een scheiding goed voelbaar. Terwijl de loyaliteit tegenover uw ex-partner een lagere prioriteit krijgt veranderd de relatie tussen ouder en kind niet. Het is daarom van groot belang dat u afspraken maakt over bij wie het kind gaat wonen en de verdeling van zorg en kosten (kinderalimentatie). Bij een scheiding zijn de ouders met minderjarige kinderen verplicht om een ouderschapsplan op te stellen waarin deze afspraken zijn gemaakt. 

Begeleiding bij scheiding 

Niet alleen kinderen komen voort uit een huwelijk. Naar alle waarschijnlijkheid heeft u gezamenlijke bezittingen en vermogen dat verdeeld moet worden. Zaken die hierbij aan bod komen zijn onder meer de kwestie wie waar gaat wonen en wie recht heeft op welk deel van het vermogen. De huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden worden in acht genomen en zullen de leidraad vormen bij de verdeling. Er zijn zaken die tot het privévermogen behoren en niet zomaar door tweeën gedeeld kunnen worden. Van der Loeff biedt hulp bij echtscheiding en werkt samen met coaches, financiële en fiscale experts en kind behartigers. 

Meer weten? Neem contact met ons op! 

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan contact op door het contactformulier in te vullen! Een echtscheidingsverzoek kunt u niet indienen zonder de rechtbank te bezoeken. Schroom daarom niet om juridische hulp bij uw scheiding aan te vragen. Wij staan graag voor u klaar! 

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst