Heeft u met uw partner besloten om een scheiding aan te vragen? Het nemen van deze beslissing is al niet makkelijk, laat staan wat er verder nog bij komt kijken. Voordat de scheiding definitief is, moet u namelijk in overleg met uw partner afspraken maken over zaken als alimentatie, een ouderschapsplan en dergelijke. U heeft verschillende belangen en u zult compromissen moeten sluiten om een middenweg te kunnen vinden. Van der Loeff Familierecht biedt u hulp bij een scheiding door de rol van mediator of van echtscheidingsadvocaat op zich te nemen en streeft ernaar om uw echtscheiding in goed overleg te regelen. 

Hulp voor uw kind bij scheiding 

Niet alleen voor u zelf, maar ook en vooral voor uw kind zijn de effecten van een scheiding goed voelbaar. Terwijl uw loyaliteit tegenover uw ex-partner een andere prioriteit krijgt, verandert de relatie tussen ouder en kind niet. Het is daarom van groot belang dat u goede afspraken maakt over bij wie een kind gaat wonen en over de verdeling van zorg en kosten (kinderalimentatie). Bij een scheiding zijn de ouders met minderjarige kinderen verplicht om een ouderschapsplan  op te stellen waarin deze afspraken worden vastgelegd. 

Begeleiding bij scheiding 

Bij een scheiding moeten niet alleen afspraken gemaakt worden over kinderen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft u gezamenlijke bezittingen die verdeeld moeten worden. En er moet besloten worden wie waar gaat wonen en wie recht heeft op welk deel van het vermogen. Eventuele huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden vormen het uitgangspunt bij de verdeling. Er zijn zaken die tot het privévermogen behoren en niet zomaar door tweeën gedeeld kunnen worden. Van der Loeff biedt hulp bij echtscheiding en werkt samen met coaches, financiële en fiscale experts en kind behartigers. 

Meer weten? Neem contact met ons op! 

Bent u geïnteresseerd in de begeleiding die Van der Loeff u kan bieden? Neem dan contact op door het contactformulier in te vullen! Een echtscheidingsverzoek kunt u niet indienen zonder de rechtbank te bezoeken. Aarzel daarom niet om juridische hulp bij uw scheiding aan te vragen. Van der Loeff staat graag voor u klaar! 

 

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst