Wanneer u bent gescheiden en uw ex partner heeft aangegeven dat hij of zij wilt verhuizen heeft u hier een stem in. U moet namelijk toestemming geven voor de verhuizing in het geval dat u samen een of meerdere kinderen heeft. De kinderen mogen in elk geval niet de dupe te worden van een scheiding. Met de kinderen dient een ouderschapsplan gemaakt te worden, waar wij ondersteuning bij bieden. Een eventuele verhuizing van een van de ouders kan hier een onderdeel van zijn. Wij vertellen u graag meer over ons werk als familierecht specialist en de mogelijkheden.

Partneralimentatie

Ouderschapsplan

Zoals gezegd is het verplicht om een ouderschapsplan te maken wanneer u minderjarige kinderen heeft. Het ouderschapsplan wordt met zorg en aandacht opgesteld en houdt rekening met de behoeften van ieder kind; voor nu en voor de toekomst. Het gaat dan over de woonplaats, de verdeling van de zorg en wie welke kosten draagt. Ook kan het ouderschapsplan afspraken bevatten over andere zaken die belangrijk zijn, bijvoorbeeld het halen en brengen en zaken rond de school. Tevens wordt de toestemming voor een verhuizing hier eventueel in opgenomen. Elk ouderschapsplan is maatwerk en wordt in overleg gemaakt.

Wij staan u deskundig bij in het opstellen van een ouderschapsplan waar u beiden goed mee uit de voeten kunt, en die u én de kinderen houvast en structuur geeft. Ook voor andere kwesties met betrekking tot familierecht kunt u contact met een van onze echtscheidingsadvocaten opnemen.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over het geven van toestemming bij een verhuizing na een scheiding of heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en kijken graag samen met u naar wat Van der Loeff voor uw situatie kan betekenen!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!