De complicaties die op kunnen treden bij een erfrechtszaak hangen af van welke vorm er sprake is. Wanneer de zogenaamde erflater een testament heeft op laten stellen, staat hierin vastgelegd wie de erfgenamen zijn. Ontbreekt het testament? Dan bepaalt een notaris op basis van de wet wie de erfgenamen zijn en legt dit vast in een verklaring van erfrecht. Hoe u het ook wendt of keert, u krijgt te maken met een notaris, omdat een verkrijging van nalatenschap tot stand komt door een notaris welke officieel bevoegd is om documenten aan te leveren. Doet twijfel aan de accuraatheid van een testament of een verklaring van erfrecht u besluiten te procederen? Van der Loeff, erfrecht advocaat in Amsterdam begeleidt u graag. Door samen te werken met een vertrouwd team van notarissen en financieel specialisten garanderen wij een degelijke afhandeling van nalatenschap in Amsterdam.

U bent afhankelijk van het besluit van de erflater of een aangewezen persoon

Vanzelfsprekend ligt de keuze m.b.t. de nalatenschap van een erflater bij haar- of hem zelf. Het recht om hierover te besluiten of zaken af te handelen kan echter overgedragen worden aan enerzijds een notaris en anderzijds een familielid of echtgenoot. Wanneer de erflater in een testament heeft bevestigd wie executeur is van de erfenis, wordt dit verklaard door een notaris in een Verklaring van Executele. Een executele regelt zaken die betrekking hebben op onder andere de begrafenis en het uitkeren van erfdelen. Wanneer een testament ontbreekt bent u gebonden aan een Verklaring van Erfrecht welke opgesteld wordt door een notaris. Het erfrecht bepaalt onder andere het volgende:

  • Alleen echtgenoot of geregistreerd partner en bloedverwanten hebben recht op een erfenis;
  • De zogenoemde wettelijke verdeling geldt als de erflater getrouwd of geregistreerd partner was en 1 of meer kinderen had;
  • Er zijn 4 groepen bloedverwanten.

Wat zijn de kosten voor het oplossen van een geschil over erfrecht in Amsterdam?

Bij Van der Loeff staat professionele én persoonlijke begeleiding voorop. Niet alleen doen wij dienst als advocaat, maar wij geven tevens advies en rechtsbijstand en kunnen als mediator optreden. Is er bijvoorbeeld een notaris internationaal erfrecht in Amsterdam nodig omdat erfgenamen verspreid over de wereld wonen? U hoeft zich geen zorgen te maken: dit is waar de specialiteit van Van der Loeff ligt. Hiervoor kan wel een toeslag in rekening gebracht worden. Dit zullen wij op voorhand met u overleggen. Wij hanteren een basisuurtarief van €197,50 excl. BTW en zullen geen kantoorkosten in rekening brengen.

Neem gerust contact met ons op!

Heeft u interesse in de diensten van Van der Loeff? Graag komen wij dan met u in contact. U kunt dit eenvoudig doen door middel van het contactformulier. Wij kunnen u dan ook vrijblijvend informatie sturen in de vorm van een PDF, achtergrondinformatie of een checklist om zo al antwoord te geven op een aantal vragen die u heeft. Graag helpen wij u verder de zaak m.b.t. erfrecht in Amsterdam op te lossen!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst