Bij de afhandeling van een erfenis kunnen complicaties ontstaan. Wanneer de erflater een testament heeft laten opstellen, is hierin vastgelegd wie de erfgenamen zijn. Ontbreekt een testament? Dan bepaalt het erfrecht wie de erfgenamen zijn. In beide gevallen legt een notaris vast in een Verklaring van Erfrecht wie de erfgenamen zijn.

Is er onduidelijkheid over een testament of een Verklaring van Erfrecht of bent u het niet eens met de verdeling van de nalatenschap en overweegt u te procederen? Van der Loeff, erfrecht advocaat in Amsterdam, begeleidt u graag bij die de stappen die u daarvoor moet nemen.

U bent afhankelijk van het besluit van erflater of executeur

Vanzelfsprekend liggen de keuzes omtrent een nalatenschap bij de erflater. Na het overlijden kan de afwikkeling van een nalatenschap worden overgedragen aan een notaris, of aan een familielid, echtgenoot of derde partij. Wanneer de erflater in een testament heeft vastgelegd wie de executeur is van de erfenis, wordt dit door een notaris opgenomen in een Verklaring van Executele. Een executeur regelt zaken die betrekking hebben op onder meer de begrafenis en betaalt eventuele schulden uit de erfenis.

Als een testament ontbreekt

Wanneer een testament ontbreekt, zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor het afwikkelen van de nalatenschap, de begrafenis en betaling van eventuele schulden. Wie zijn de erfgenamen in dat geval ? Dan bepaalt het erfrecht wie uw erfgenamen zijn. Het erfrecht verdeelt de erfgenamen in 4 groepen:

  1. Echtgenoot, geregistreerde partner en eigen kinderen (geen pleeg- of stiefkind)
    Als uw kinderen niet meer leven: uw kleinkinderen.
  2. Ouders, broers en zussen; als uw broers en zussen niet meer leven: hun kinderen.
  3. Grootouders
  4. Overgrootouders

Zijn er in de 1e groep erfgenamen? Dan erven zij. Zijn die er niet? Dan erft de 2e groep. Is er niemand in de 2e groep? Dan erft de 3e groep, enzovoort. Zijn er helemaal geen erfgenamen? Dan gaat uw erfenis naar de staat.

Wat kan Van der Loeff als advocaat erfrecht in Amsterdam voor u betekenen?

Van der Loeff heeft jarenlange ervaring in alle verschillende aspecten van het erfrecht. Een erfrechtzaak kan vanwege verwaarloosde contact binnen een familie, emoties en onwetendheid ingewikkeld gemaakt worden. Daarom biedt Van der Loeff een persoonlijke benadering die op uw probleem is toegesneden. Indien nodig werk ik samen met een vertrouwd team van notarissen en financieel specialisten.

Neem gerust contact op!

Bent u geïnteresseerd in wat Van der Loeff u te bieden heeft als erfrechtspecialist ? Neem dan contact op. Ik kan u vrijblijvend van oriënterende informatie voorzien in de vorm van bijvoorbeeld Pdf’s, achtergrondinformatie of een checklist. Ook dit kunt u vragen via onderstaand contactformulier. Ik sta graag voor u klaar!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst