Wij gaan scheiden. En nu? Een vraag die ieder echtpaar dat dit besluit neemt zich afvraagt. Het maken van deze ingrijpende beslissing gebeurt niet zonder het aanbreken van een periode waarin financiële en emotionele onzekerheid een grote rol spelen. Scheiden zonder ruzie doet u door de handen in een te slaan en een mediator aan te stellen. Deze kijkt objectief naar uw situatie en streeft naar het regelen van een scheiding in goed overleg door de belangen van beide partijen in overweging te nemen.

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding?

U heeft een scheiding aangevraagd en nu moet u zich verantwoorden tegenover de wet. Wanneer u een echtscheiding aanvraagt moet u in overleg met uw partner namelijk uw gezamenlijke bezittingen verdelen, afspraken maken over de verzorging van uw kind(eren) en het betalen van partner- en/of kinderalimentatie. Onenigheden tussen u en uw partner maken het er niet makkelijker op en daarom raden wij u van harte aan om er door middel van een onpartijdige mediator uit te komen. Deze helpt u onder meer bij het maken van zakelijke afspraken zonder een kant te kiezen.

De toegevoegde waarde van een advocaat bij scheiding

Dat u in goed overleg heeft besloten te gaan scheiden wilt niet zeggen dat u daarna ook overal samen uit kunt komen. U zult dan ook compromissen moeten sluiten en een middenweg moeten vinden in de belangen die u en uw ex-partner hebben. Komt u er niet uit? Van der Loeff Familierecht treedt ook op als advocaat en procedeert indien nodig daadkrachtig.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Heeft u in gezamenlijk overleg met uw partner besloten te willen scheiden? De eerste stap die u neemt is het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank. Vanaf dit moment kunnen wij u hulp bieden en begeleiden tot aan het bittere eind. Contact opnemen doet u door middel van het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst