En nu? Dat is een vraag die ieder echtpaar zich stelt als deze ingrijpende beslissing eenmaal genomen is. Er breekt een periode van financiële en emotionele onzekerheid aan.
Scheiden zonder ruzie kán, als u de handen ineen te slaat en u laat begeleiden door een advocaat of mediator. Deze kijkt objectief naar uw situatie, adviseert bij de stappen die u moet nemen en streeft naar het regelen van een scheiding in goed overleg door de belangen van beide partijen in overweging te nemen.

Wat komt er allemaal kijken bij een scheiding?

Wanneer u een echtscheiding aanvraagt, moet u in overleg met uw partner uw gezamenlijke bezittingen verdelen, afspraken maken over uw woning, de verzorging van uw kind(eren), als u minderjarige kinderen heeft, en het betalen van partner- en/of kinderalimentatie.

Onenigheden tussen u en uw partner maken het er niet makkelijker op en daarom raden wij u van harte aan om er door middel van een onpartijdige mediator uit te komen. Als mediator help ik u onder meer bij het maken van zakelijke afspraken zonder een kant te kiezen.

De toegevoegde waarde van een advocaat bij scheiding

Dat u in goed overleg heeft besloten te gaan scheiden wil niet zeggen dat u daarna ook overal samen uit kunt komen. U zult dan ook compromissen moeten sluiten en een middenweg moeten vinden in de belangen die u en uw ex-partner hebben.

Komt u er samen niet uit? Van der Loeff treedt ook op als echtscheidingsadvocaat en procedeert indien nodig daadkrachtig.

Meer weten? Neem dan contact op!

Heeft u in gezamenlijk overleg met uw partner besloten te scheiden? De eerste stap die u moet nemen is het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank. Vanaf dat moment kan Van der Loeff u hulp bieden en gedurende het hele proces begeleiden. U kunt contact opnemen door middel van het contactformulier. Van der Loeff staat graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst