Of u recht heeft op een erfenis na het overlijden van een familielid of echtgenoot bepaalt de wet of de erflater zelf. De erflater heeft namelijk als eerste het recht om te besluiten wat er gebeurt met zijn of haar vermogen en bezittingen en kan dit in een testament laten vastleggen. Wanneer een testament ontbreekt, wordt aan de hand van het erfrecht bepaald wie er recht heeft op een erfenis. Daarnaast kan een erfgenaam ook te maken krijgen met andere zaken die afgehandeld moeten worden. Meer informatie over verschillende aspecten van het erfrecht en mogelijke complicaties in erfrechtzaken in Buitenveldert geven we hieronder.

Wie kan een Verklaring van Erfrecht in Buitenveldert aanvragen?

Iedereen kan een notaris vragen om een Verklaring van Erfrecht af te geven; daarin legt de notaris vast wie de erfgenamen zijn. Behalve deze verklaring kan er ook sprake zijn van een Verklaring van Executele, die door een notaris wordt opgesteld als de erflater in een testament iemand benoemd heeft tot executeur. Een executeur draagt zorg voor zaken als de begrafenis, de afwikkeling van de nalatenschap en de betaling van eventuele schulden.
Is er geen testament? Dan bepaalt het erfrecht wie de erfgenamen zijn. Ook zonder een Verklaring van Erfrecht kunt u een nalatenschap verkrijgen.

Wat kan Van der Loeff als advocaat erfrecht in Buitenveldert voor u betekenen?

Van der Loeff heeft jarenlange ervaring in alle verschillende aspecten van het erfrecht. De afwikkeling van een erfenis kan ingewikkeld zijn, bijvoorbeeld vanwege verwaarloosde contacten binnen een familie, emoties of omdat de betrokkenen onbekend zijn met het erfrecht. Daarom biedt Van der Loeff een persoonlijke benadering die op uw probleem is toegesneden. Indien nodig werk ik samen met een vertrouwd team van notarissen en financieel specialisten.

Neem gerust contact op!

Bent u geïnteresseerd in wat Van der Loeff u te bieden heeft als erfrecht specialist ? Neem dan contact op. Ik kan u vrijblijvend van oriënterende informatie voorzien in de vorm van bijvoorbeeld Pdf’s, achtergrondinformatie of een checklist. Ook dit kunt u vragen via onderstaand contactformulier. Ik sta graag voor u klaar!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst