Of u recht heeft op een erfenis na het overlijden van een familielid of echtgenoot bepaalt de wet of de overledene zelf. Deze heeft namelijk als eerste het recht om te besluiten wat er gebeurt met zijn vermogen en bezittingen. Een erflater kan dit daarom in een testament vast laten leggen. Wanneer een testament ontbreekt wordt aan de hand van erfrecht bepaald wie er recht heeft op een erfenis. Daarnaast kan een erfgenaam ook te maken krijgen met andere zaken die hij of zij afhandelt en door een notaris in de Verklaring van Executele zijn vastgesteld. Meer informatie over dit onderwerp en over de mogelijkheden met betrekking tot procederen in erfrechtzaken in Buitenveldert bespreken wij als volgt.

Wie mag een Verklaring van Erfrecht in Buitenveldert aanvragen?

Iedereen kan een notaris vragen om een Verklaring van Erfrecht af te geven. Behalve deze verklaring kan er ook sprake zijn van een Verklaring van Executele. Deze stelt een notaris op, mocht de erflater in een testament iemand benoemd hebben tot executeur. Een executeur draagt zorg voor zaken als een begrafenis of de uitkering van erfdelen. Ontbreekt het testament? Dan beslist een notaris aan de hand van erfrecht wie de erfgenamen zijn en hoeveel zij krijgen. Ook zonder een Verklaring van Erfrecht kunt u nalatenschap verkrijgen. Een bankverklaring kan voldoende zijn. Echter betekent dit wel dat u deze zuiver aanvaardt. U moet dan ook de overgebleven schulden betalen.

Wat zijn de kosten van een erfrecht advocaat in Buitenveldert?

Wat de kosten bedragen voor een erfrecht advocaat hangt af van de aard van de zaak. Van der Loeff is bijvoorbeeld gespecialiseerd in zaken met betrekking tot internationaal erfrecht in Buitenveldert, maar kan hiervoor wel een toeslag in rekening brengen. Dit overleggen wij op voorhand met u. Wij hanteren daarnaast een basisuurtarief van €197,50 exclusief BTW. Een erfrechtszaak kan vanwege verwaarloosd contact, emoties en onwetendheid ingewikkeld gemaakt worden. Van der Loeff streeft echter te allen tijde naar een correcte afhandeling van nalatenschap door samen te werken met een vertrouwd team van notarissen en financieel specialisten.

Neem gerust contact met ons op!

Voor ons is het zaak om iedere kwestie m.b.t. nalatenschap tot een goed einde te brengen. Heeft u interesse in de diensten die Van der Loeff biedt? Graag verzoeken wij u dan om contact met ons op te nemen. We kunnen u vrijblijvend van oriënterende kennis voorzien in de vorm van bijvoorbeeld Pdf’s, achtergrondinformatie of een checklist. Contact opnemen doet u eenvoudig door middel van het contactformulier. Wij staan graag voor u klaar!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst