Bent u het niet eens met een Verklaring van Erfrecht of wilt u een testament aanvechten? Van der Loeff specialiseert zich in complexe kwesties m.b.t. erfrecht en deinst niet terug voor zaken die op een locatie elders in de wereld afspelen. Wij streven ernaar om iedere erfrechtzaak in Amstelveen tot een goed einde te brengen door verstoring als gevolg van bijvoorbeeld emoties, onwetendheid en verwaarloosd contact weg te nemen. Of u in aanmerking komt voor een erfenis hangt af van het besluit van de erflater. Heeft deze geen testament opgesteld? Of de erfenis aan u wordt overgelaten wordt dan op basis van de wet bepaald in een Verklaring van Erfrecht. Wanneer u recht heeft op nalatenschap en of u eventuele verplichtingen heeft na het overlijden van een echtgenoot of familielid bespreken wij als volgt met u.

Wat is het verschil van een executele en verklaring van erfrecht in Amstelveen?

In een Verklaring van Erfrecht staat vastgelegd welke erfgenamen er zijn en op welke bezittingen en welk deel van het vermogen zij recht hebben. Daarentegen bepaald een Verklaring van Executele de executeur in het erfrecht in Amstelveen en welke bevoegdheden deze heeft. Een executeur geeft te allen tijde toestemming voordat dit besluit in werking treedt en staat vermeld in het testament van een erflater. Tot de bevoegdheden behoren onder andere zaken zoals het regelen van de begrafenis en de uitkering van erfdelen. Wanneer het testament ontbreekt bepaalt een notaris in de Verklaring van Erfrecht wie er recht heeft op nalatenschap en doet dit op basis van de wet. Het erfrecht bepaalt onder andere dat:

  • Alleen uw echtgenoot of geregistreerd partner en uw bloedverwanten van u erven;
  • De zogenoemde wettelijke verdeling geldt als u getrouwd of geregistreerd partner was en u 1 of meer kinderen had;
  • Er 4 groepen bloedverwanten zijn.

Wat zijn de kosten van een erfrecht advocaat in Amstelveen?

De kosten hangen af van de aard van de zaak. Het kan namelijk mogelijk zijn dat een echtgenoot of familielid in het buitenland woont en daar is overleden, dan verandert erfrecht in Amstelveen. Er moet dan namelijk rekening gehouden worden met andere wetten. Van Der Loeff specialiseert zich in dit soort zaken. Een toeslag kan in rekening worden gebracht wanneer het een zaak betreft die internationaal van aard is. Wij hanteren een basisuurtarief van €197,50 excl. BTW.

Neem gerust contact met ons op.

Bent u geïnteresseerd in de diensten die Van der Loeff biedt? Graag verzoeken wij u dan om contact met ons op te nemen. Dit doet u eenvoudig en vrijblijvend door middel van ons contactformulier. Als u behoefte heeft zich nog te oriënteren kunnen wij u voorzien van Pdf’s, achtergrondinformatie of checklists. Graag staan wij voor u klaar!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst