De antiquair

De antiquair

Na een lange moeizame periode besloot Annemique (43) te gaan scheiden van haar middelbare schoolliefde, na een kinderloos huwelijk van 18 jaar. Arnold eiste een forse alimentatie van Annemique die een financiële toppositie heeft bij een internationaal farmaceutisch bedrijf. Arnold beweerde geen of nauwelijks inkomen meer te genereren.

Uit elkaar groeien

Na een aanvankelijk glansrijk verlopen carrière als advocaat bij een middelgroot Amsterdams kantoor, had hij na een burn-out een rigoureus besluit genomen. Hij maakte van zijn hobby zijn beroep. Zes jaar geleden begon hij een antiek/curiosa/brocantezaak. Vanaf het begin ging hij fluitend naar zijn werk en het liep heel goed, misschien iets te, want hij kwam nog maar weinig thuis. Zo groeiden de echtelieden uit elkaar en was er van een huwelijk eigenlijk geen sprake meer.

Alimentatie na scheiding

Na de zoveelste aanvaring besloot Annemique dat ze uit elkaar zouden gaan. Plots was er volgens Arnold weinig meer over van zijn zo succesvolle zaak, sinds een jaar kwamen er steeds minder klanten. Een duidelijke oorzaak hiervoor was er niet. Maar daarom vroeg hij dus een ongewoon hoge alimentatie. Mijn cliënte had haar twijfels, hoewel zijn boekhouding het verhaal ondersteunde. We zochten een manier om zijn financiële status te checken. We vroegen een detective om een aantal aankopen te doen bij Arnolds antiekzaak. Na een stuk of tien aankopen door verschillende mensen kwam de aap uit de mouw. Telkens als er afgerekend moest worden, was er een pinstoring, maar een automaat in de straat bood uitkomst. Zo werden alle goederen cash afgerekend en niet geregistreerd. U begrijp het al, met het overleggen van de bewijzen bij de rechter bond Arnold in en verlaagde hij zijn eis voor alimentatie nogal fors. Nu kan mijn cliënte na een nare tijd haar leven weer op pakken. En wel met een nieuwe uitdaging in Frankrijk.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Van der Loeff familierecht en erfrecht.

28 augustus 2019