Mind the gap

Mind the gap

Londen oefent op veel Nederlanders een grote aantrekkingskracht uit. Volgens Intermediair werkten er in 2015 ongeveer 20.000 landgenoten. Daarnaast reizen veel Nederlanders wekelijks heen en weer om er te werken. Zo ook Nick, die in het weekend gewoon in Amstelveen bij zijn gezin woonde. Maar deze situatie trok uiteindelijk een te grote wissel op zijn huwelijk met Linda. En voordat ze er erg in hadden, was de afstand niet meer te overbruggen. Een scheiding bleek onvermijdelijk.

Ze waren vastbesloten om een vechtscheiding te voorkomen en om alles in goed overleg te regelen. In Corona-tijd bleek het nog lastig om afspraken te maken met de reisbeperkingen van en naar Engeland. Veel informatie is gelukkig te vinden op internet, bijvoorbeeld op de site van de Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Een gespecialiseerde advocaat was ook nodig om dit stel te begeleiden. Door het hoge salaris van Nick, dat hem destijds had verleid om in Londen te gaan werken, hadden hij en Linda veel gespaard. De financiën kostten wat gepuzzel, ook vanwege de verschillende fiscale systemen, maar daarvoor schakelden we een adviseur in, die in beide landen werkt. Omdat Engeland bij betaling van alimentatie niet het belastingvoordeel kent, dat wij in Nederland hebben, kozen ze na advies voor een afkoopsom met een speciale constructie.
Deze constructie maakte het mogelijk dat Linda het huis in Amstelveen overnam. De kinderen waren oud genoeg om zelf naar hun vader te reizen. Om te beginnen laverend tussen de reisbeperkingen door, maar hopelijk in de toekomst tijdens alle vakanties en met een vaste regelmaat daar tussenin. Een vechtscheiding had hen jaren gekost. Door overleg is de situatie voor Nick en Linda gelukkig vrij snel geregeld.

30 september 2020