Bij internationaal scheiden komen vaak lastige aspecten om de hoek kijken. Uiteraard wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Steeds vaker spelen internationale aspecten een rol in personen- en familierecht.
Bijvoorbeeld omdat een huwelijk in het buitenland is gesloten, de kinderen in het buitenland zijn geboren of omdat de partners niet dezelfde nationaliteit hebben. Bij Van der Loeff beschikken wij over een brede kennis op het gebied van internationaal scheiden en zijn wij de ideale partner om uw geschil op te lossen. Hieronder vertellen wij u graag meer over onze dienstverlening!

De dienstverlening van Van der Loeff

Internationaal scheiden valt onder de term familierecht. Familierecht is een brede term waar meerdere aspecten bij komen kijken. Een ding wat bijna iedere zaak in overeenkomst heeft is dat er een emotionele en ingewikkelde procedure bij komt kijken. Des te belangrijker maakt dit het een partner in te schakelen die exact weet hoe alle belangen behartigd kunnen worden.

Ondanks dat het internationale aspect dit moeilijker maakt, zullen wij in
eerste instantie de zaak op proberen te lossen zonder ingewikkelde juridische procedures. Hier zijn echter natuurlijk wel twee partijen voor nodig die hier voor open staan. Wanneer blijkt dat dit geen optie is, staan wij u bij als advocaat.

Uw kind in het buitenland

In specifieke gevallen kan het voorkomen dat uw kind zich zonder uw
toestemming in het buitenland bevindt. De afgelopen jaren is in de media veel aandacht geweest voor het stijgende aantal kinderontvoeringen. Nederland werkt samen met landen die het Haags Kinderontvoeringsverdrag hebben getekend om het kind zo snel mogelijk terug te halen naar het land van waar het is meegenomen.

In dit soort gevallen is het zaak om snel te handelen en de juiste kennis
van zaken te hebben. U kunt daarom ook voor deze specifieke gevallen bij Van der Loeff terecht.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over internationaal scheiden of over een van de andere diensten van Van der Loeff? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!