Op het gebied van erfrecht zijn er wetten vastgelegd waar men zich aan moet houden. Bijvoorbeeld wanneer er een testament is opgemaakt door de erflater dient deze in acht genomen te worden. Het kan echter voorkomen dat deze ontbreekt of het recht tot verdeling is overgedragen aan een executeur binnen de familie of een derde die de rol van bemiddelaar op zich neemt. De mate van onenigheid kan op een gegeven moment tot een punt komen waar bemiddeling nodig is om de nalatenschap af te wikkelen. Van der Loeff is een advocaat gespecialiseerd in erfenissen en kan zowel advies geven als procederen. Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden.

Problemen bij erfenis? Schakel een advocaat in

Indien er zich problemen bij de erfenis verdeling voordoen kan een erfenis advocaat deze oplossen door bemiddeling te bieden. Hiervoor zijn verschillende manieren. Zelfstandig oplossen is een mogelijkheid, maar hangt er vanaf of de wensen zonder ook tegemoet gekomen kunnen worden. Problemen die met regelmaat voorkomen hebben onder meer te maken met de internationale aard van een zaak of beperkte kennis over de erflater. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er al schenkingen zijn gedaan aan de kinderen of dat de overleden ouder een partner had die betrokken moet worden.

Vereffening door een nalatenschap advocaat

Een erfenis advocaat kan de erfenis verdeling vereffenen. Dit fenomeen komt in de afgelopen jaren meer en meer voor en staat ook wel bekend onder de naam van een nalatenschap beneficiair. Dit wilt zeggen dat de erfgenamen de nalatenschap accepteren onder de voorwaarde dat er een boedelbeschrijving opgesteld wordt. Hieruit kan volgen dat er meer schulden dan bezittingen zijn. Het voordeel van een zogenoemde vereffening zorgt ervoor dat u hiervoor niet privé aansprakelijk bent. Mocht er sprake zijn van een overschot aan bezittingen? Dan heeft u hier met de andere erfgenamen recht op.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening die Van der Loeff biedt? Graag verzoeken wij u dan om contact met ons op te nemen. Dit doet u eenvoudig door het contactformulier in te vullen. Wij staan graag voor u klaar!

Volg ons ook op Facebook en LinkedIn!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dienst